DANBIO forside

DANBIO filmen er nu revideret til pixi-format til f.eks. brug i venteværelser

DANBIO filmen er nu revideret til pixi-format velegnet til at fremvise på informationstavlerne i venteværelser og lignende (2:50 min varighed) og kan rekvireres med hhv. danske og engelske undertekster.

DANBIO sekretariatet kan kontaktes, såfremt man ønsker mere information om filmene, eller evt. ønsker filmene tilsendt, så de kan placeres på lokalafdelingernes sikre videodelingværktøj.

Filmene kan downloades herpå siden, og ses via DANBIO hjemmefra.

Download den danske pixi udgave her

Download den engelske pixi udgave her


Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet

------------------------------------------

Husk at du kan indrapportere Serious Adverse Event (SAE) via DANBIO

Indrapportering af SAE, sker ved at klikke på knappen 'Alvorlige bivirkninger,' til venstre for patienttavlen.

Derefter klikkes der på den blå knap 'ADD NEW SAE' der findes øverst på siden.

Nu kan den alvorlige bivirkning tilføjes med Dato for visit, hvor medicinbivirkning registreres, type af bivirkning, mistænkt medicin samt andre oplysninger der er relevante for indrapporteringen.

Herefter kan der ske rapportering til Lægemiddelstyrelsen ved at trykke på den sorte knap.

På Pt. tavlen registreres der, at der er sket en registrering af SAE.

Rigtig god arbejdslyst.

Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet

------------------------------------------

Adgang til lokale kvalitetsdata via de regionale ledelsesinformationssystemer (LIS)

Kvalitetsdata fra DANBIO bliver nu løbende, via DRK, indrapporteret til de regionale kvalitetsafdelinger og data kan hentes via din lokale kvalitetsafdeling eller via din regions ledelsesinformationssystem LIS.

De lokale kvalitetsafdelinger kan kontaktes her:

Region Hovedstaden: ekp-databaser.center-for-sundhed@regionh.dk

Region Midtjylland: sundhed.rkkp-admin@rm.dk

Region Sjælland: rs-rkkp@regionsjaelland.dk

Region Syddanmark: Funktionspostkasse – rkkp_kontaktperson@rsyd.dk

Region Nordjylland: RKKP-admin@rn.dk

 

Ved yderligere spørgsmål kan du kontakte DANBIO-sekretariatet eller DRKs kontaktperson Rune Bjerg Hansen.

Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet

-----------------------------------------

Hvor bliver min mail fra DANBIO af?

Det sker desværre oftere og oftere, at brugere oplever ikke at modtage svar fra DANBIO, når DANBIO kontaktes på mailen ’databasen@danbio-online.dk,’ eller via ’kontakt DANBIO’- knappen på hjemmesiden.

Dette skyldes i mange tilfælde, at mailen fra DANBIO bliver markeret som SPAM og derved havner i brugernes SPAM-filter eller som ’Uønsket post’.
Hvis brugerne benytter usikre mailsystemer (gmail, hotmail eller lign) vil mails fra DANBIO ikke kunne leveres, da DANBIOs e-mail klient ikke godkender usikre mailsystemer. 

Af sikkerhedsmæssige grunde opfordres der til IKKE at benytte usikre mailsystemer. Dette vil forhåbentlig også lette kommunikationen mellem DANBIO og brugerne.

Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet

Ny forbedret brugerflade af HAQ-fanen

Mandag d. 04.10.2021

Nu fremgår det tydeligt hvilke af HAQ-spørgsmålene der hører til MD-HAQ.

Dette er for at gøre det lettere for brugeren at udfylde spørgeskemaet i de tilfælde hvor patienten ikke på forhånd har udfyldt MDHAQ inden konsultationen.

Der er desuden nu også muligt for at registrere MDHAQ-scoren manuelt, sådan som det allerede kan gøres for HAQ-score(papirskema).

Har I nogle spørgsmål til ovenstående er I som altid velkomne til at kontakte sekretariatet.

 

Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet

HAQ- og MD-HAQ-spørgeskemaet.

Fra mandag d.4. januar 2021 vil patienterne møde færre spørgsmål, når de går på DANBIO-skærmen i venteværelset eller logger på DANBIO hjemmefra (danbio.dk).

HAQ spørgeskemaet afløses af MD-HAQ, som er en reduceret udgave af den fulde HAQ, fx ”forsvinder” badekarspørgsmålet. Antallet af spørgsmål reduceres med 12 spørgsmål.
Der er udarbejdet en algoritme, en omregningsfaktor, så man kan beregne den fulde HAQ-score ud fra MD-HAQ til brug i forskningsprojekter.

Klik her for at hente mere information om HAQ- og MD-HAQ-spørgeskemaet.

Hvad får det af betydning for dig som benytter DANBIO i dit arbejde?

  • Når man åbner HAQ-fanebladet vil man i en overgangsperiode (ca. 1 år) fortsat få vist alle HAQ spørgsmålene. De HAQ spørgsmål, der er pillet ud af patienternes spørgsmålspakke, vil da være ubesvarede.
  • I dag kan man aflæse to HAQ-scorer fra patienttavlen (HAQ-score baseret på den fulde HAQ og MD-HAQ). Det vil man fortsat kunne for de eksisterende besøg, men for fremtidige besøg vil kun MD-HAQ beregnes.
  • Eksisterende eCRF’er vil ikke få ændret i deres HAQ spørgsmål

Har I nogle spørgsmål til ovenstående er I som altid velkomne til at kontakte sekretariatet.

Ny vejledning - Vindue mellem patientens besvarelse hjemmefra og den objektive undersøgelse

Med lanceringen af DANBIO hjemmefra er der flere brugere, der har efterspurgt generelle retningslinjer for et passende vindue mellem patientens besvarelse hjemmefra og den objektive undersøgelse med behandleren.

DANBIO anbefaler et vindue på max +/- 14 dage, med mindre at patienten/behandleren vurderer, at situationen har ændret sig siden besvarelsen.

Se her for en kort vejledning til håndtering af dette i DANBIO

DANBIO support varetages af ZiteLabx

15. april 2024. Alt der kan klares via email skal sendes til databasen@danbio-online.dk, som vil blive håndteret af en medarbejder fra ZiteLab. Det vil f.eks. omfatte Patient flytning Bruger oprettelse Glemt kodeord Ophævelse af blokeret adgang Hastende problemstillinger kan løses ved opkald til +45 22 10 02 27 Telefonen vil være bemandet alle hverdage klokken 9-12. DANBIO's sekretariat

Orientering vedrørende opdatering af indikatorer i Dansk Reumatologisk Kvalitetsdatabase

Opdaterede indikatorer for leddegigt (RA), rygsøjlegigt (axSpA) og psoriasisgigt (PsA)

Repræsentanter fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP), Dansk Reumatologisk Database (DANBIO) og Dansk Reumatologisk Selskab/National Behandlingsvejlednings-udvalg (DRS/NBV) har i samarbejde justeret det nuværende indikatorsæt for Dansk Reumatologisk kvalitetsdatabase (DRK). Dette er sket med udgangspunkt i de nationale behandlingsvejledninger og indikatorer, som tidligere har været i høring for RA, PsA og AxSpA. Derudover er indikatorsættenes beregningsregler blevet ajourført.

Dette medfører en række ændringer i indikatorerne.

De ændringer og justeringer, som er foretaget i eksisterende indikatorer, er tilgængelige allerede nu via vores kommunikationskanaler om nyt for DRK på DANBIOs Hjemmeside og DRKs Hjemmeside.

Dual-energy X-ray Absorptiometry Scanning (DXA) for RA udgår fra årsrapporten, hvilket allerede træder i kraft nu, og kommer ikke til at indgå i årsrapporten for 2023 (offentliggørelse i 2024)

PsA kommer med som ny sygdomsgruppe i årsrapporterne. Indberetningen er startet per 1. januar 2024, og de første resultater gøres således op i årsrapporten for 2024 (offentliggørelse i 2025). Der introduceres først standardmål i årsrapporten, som offentliggøres i 2026.

RKKP, DANBIO/DRK og DRS/NBV-udvalget har i fællesskab udarbejdet de nye indikatorer og ser frem til samarbejdet om dem.

Skriv til databasens kontaktperson Rune Bjerg Hansen, ruhans@rkkp.dk eller DANBIO sekretariatet, hvis du har spørgsmål.

Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet

NYHEDER FOR FAGFOLK